Windows 11 – autentificarea online

Windows 11, cea mai nouă versiune a sistemului de operare de la Microsoft, pregătește terenul pentru eliminarea completă a parolelor. Prin intermediul celei mai recente versiuni de test, Build 23486, Windows 11 introduce posibilitatea de a vă conecta la diferite site-uri web utilizând Windows Hello – sistemul de autentificare care utilizează scanarea amprentelor digitale, recunoașterea facială sau un cod PIN. Această nouă funcționalitate utilizează datele biometrice pentru identificarea utilizatorului prin intermediul unui „passkey”.

Conectați-vă la site-uri web utilizând Windows Hello

Pentru a profita de această funcționalitate, utilizatorii trebuie să acceseze site-uri web care o suportă. Conform informațiilor, site-urile Microsoft și Best Buy sunt deja compatibile cu această metodă de autentificare. Alte platforme, precum Google, par să ofere această opțiune, dar încă nu funcționează în mod corespunzător. După ce ați accesat un site compatibil, trebuie să generați un „passkey” și să vă deconectați pentru a vedea opțiunea Windows Hello.

Gestionați toate „passkeys”-urile în Windows 11

Windows 11 vă permite să gestionați toate „passkeys”-urile generate pentru site-urile web în cadrul secțiunii Setări > Conturi > Passkey. Aici veți găsi toate identificările generate pentru diferitele site-uri pe care le utilizați. Momentan, nu se cunoaște cu exactitate când va fi disponibilă această funcționalitate pentru publicul larg sau dacă majoritatea site-urilor vor permite generarea de „passkeys”. Însă, în cazul în care se va întâmpla acest lucru, vom fi cu un pas mai aproape de a spune adio parolelor. Windows 11 aduce o schimbare semnificativă în materie de autentificare online, deschizând drumul către o lume fără parole. Cu utilizarea datelor biometrice și a sistemului Windows Hello, autentificarea devine mai rapidă și mai sigură. Schimbarea nu este doar o simplă inovație tehnologică, ci și o modalitate de a revoluționa modul în care ne conectăm la site-urile web și protejăm informațiile personale. https://geeki.ro/windows-11-revolutioneaza-autentificarea-online-cu-windows-hello-si-elimina-parolele/