Backup & Recovery

Backup and Recovery

Ce este backup-ul? De ce este necesar?
Iată două întrebări la care este bine să știi răspunsul înainte să ai efectiv nevoie de datele pe care știi că le-ai stocat undeva, dar nu le mai găsești.
Cauzele pierderii datelor pot fi multiple, iar efectele pot fi devastatoare. De la o defecțiune hardware sau software, coruperea datelor, la prezența unui virus sau ștergerea accidentală a datelor, pierderea documentelor stocate este o problemă pe care este important să o preîntâmpini.
Pentru companie un astfel de eveniment poate produce daune ireversibile, afectând atât activitatea firmei respective, cât și reputația acesteia, făcând-o pasibilă de amenzi usturătoare, dacă printre datele pierdute se află şi informaţii confidenţiale ale clienţilor. Nerespectarea Regulamentului general privind protecția datelor poate duce la aplicarea de amenzi de până la 20 de milioane EUR sau 4% din cifra de afaceri globală a companiei tale. Autoritatea pentru protecția datelor poate impune măsuri corective suplimentare, și te poate obliga, de exemplu, să încetezi procesarea datelor cu caracter personal.
Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii şi a ţine în siguranţă datele companiei tale este necesar să faci periodic un backup al tuturor fişierelor importante, fie ele fotografii, video-uri sau orice alte tipuri de documente.
Backup-ul de date reprezintă procesul de arhivare, copiere şi stocare a datelor. A face backup înseamnă a realiza o copie de rezervă a documentelor şi fişierelor, cu scopul de a preîntâmpina pierderea datelor. Când vine vorba de informații vitale pentru companie, este important să te asiguri că datele tale sunt protejate în caz de urgență. Trebuie reţinut faptul că backup-ul reprezintă copierea datelor, și nu mutarea acestora din calculator pe un hard extern sau mutarea datelor de pe o partiţie pe alta, în cadrul aceluiaşi HDD.
Așadar, de ce este important să faci backup?
Scopul backup-ului este de a crea o copie de siguranţă a datelor, care poate fi recuperată în cazul unei defecțiuni. Copiile de rezervă permit restaurarea datelor dintr-un moment anterior pentru a ajuta compania să se recupereze în urma unui astfel de eveniment neplăcut, fără a suferi repercursiuni.
Îți recomandăm să faci backup periodic, pe măsură ce se strâng tot mai multe documente pe HDD, fie că vorbim despre fotografii, clipuri video, prezentări, rapoarte, documente Word, Excel etc. Cu cât trece mai mult timp între copiile de rezervă, cu atât probabilitatea de a pierde date este mai mare în momentul când se doreşte recuperarea acestora. Păstrarea mai multor copii de date oferă asigurarea și flexibilitatea pentru a reveni la un moment anterior în care datele tale erau în siguranţă.
WEBITECH îți oferă metode rapide de stocare și acces la datele, fișierele și arhivele companiei tale, indiferent de tipul de stocare pe care îl folosești. Ne preocupăm 24 de ore din 24, 7 zile din 7, de securitatea datelor tale, astfel că oferim servicii de protecție și securitate a informațiilor cu cele mai avansate tehnologii existente pe piață. Expertiza noastră ne permite să identificăm și să soluționăm rapid vulnerabilitățile sistemului, protejând astfel confidențialitatea și integritatea datelor clienților noștri.

Salvare Back-up

Un back-up se poate salva fie pe un hard drive extern, fie in cloud (medii de stocare izolate).

Suport 24/7

Restaurarea unui back-up se face in urma deschiderii unui ticket.